Hurtig introduktion til qigong

Qigong

Kort introduktion: Hvad er Qigong og hvorfor Qigong?

Qigong eller Qi Gong er en slags mindfulness i bevægelse, der indrager både det bevidste åndedræt og den vågne opmærksomhed. Øvelserne består for det meste af blide meditative stræk, hvor vi arbejder alle muskelgrupper igennem, strækker og vedligeholder bindevævet samt masserer meridianbanerne og de indre organer. Vi frigør hurtigt endorfiner i blodet og åndedrættet bliver dybere og mere afslappet.

Kort sagt er QiGong en fantastisk træningsform – nem at lære og  hvor alle kan være med. QiGong er en sundhedsfremmende og forebyggende praksis, som bl.a. forbedrer blodcirkulationen, iltningen af kroppens celler samt cirkulationen af kroppens livsenergi (Qi).

Vi kalder QiGong for det nye Yoga og det hjælper os til at opretholde et overskud af energi samt større nærvær i hverdagen.

“Lars er en fantastisk dygtig, nærværende og sympatisk instruktør. Prøv det!” 

– Preben Skaksen 

Kom godt igang med Qigong

Qigong

Min undervisning sætter fokus på DIG og skaber et rum, hvor du udvikler dig som QiGong-udøver…

3 Ofte stillede spørgsmål:

Skal man have særlige evner eller en bestemt overbevisning for at dyrke QiGong? 

Nej, QiGong er et effektivt træningssystem, der kan dyrkes af alle med stort udbytte uanset køn, om du er fysisk stærk eller ej og uanset din alder. QiGong er nemlig relativt nemt at lære. QiGong er både sjovt og udviklende på samme tid. Der kræves heller ikke en særlig religiøs eller spirituel overbevisning for at dyrke QiGong – det er træning for alle, som har lyst til at lære QiGong og udvikle sig. Min undervisning afspejler dette.

De 2 vigtigste ting i QiGong er evnen til at slappe af og dit nærvær med øvelserne. Det er en sjov og spændende udfordring for udøveren at træne disse evner i QiGong og kan gøres af alle uanset hvem man er.

Hvor lang tid skal jeg bruge på at træne? 

For at få et godt udbytte af din træning bør du helst sætte minimum 15-20 min af til det hver dag – i starten måske lidt mindre og så bygge op over tid. Men det afhænger også meget af formålet med træningen.  Det er vigtigt at understrege, at QiGong ikke er en slags mirakel-kur eller Quick-fix, der løser alle dine problemer på 2 uger. Til gengæld opnår du resultater med vedholdenhed. Du holder dig sund og rask og hvis du allerede skulle være udfordret med en skade, er QiGong fantastisk som genoptræning etc. “Go slow but never stop.”

Samtidigt giver QiGong træning dig muligheden for at investere mere tid/ gå dybere i det vi kalder for NeiGong (indre energiarbejde).

Hvilken QiGong-form skal jeg vælge?

For det første skal du huske på at QiGong er det hele. Det er ikke kun den pågældende form du vælger at træne. Dvs. QiGong er også den indstilling du går til træningen med samt de indledende øvelser, som eksempelvis hjælper dig til at slappe af og trække vejret dybere. Disse kompetencer er fælles for alle uanset hvilken form der trænes.

Når det er sagt så er der flere hundrede forskellige QiGong former – nogle af dem mere populære end andre. Det kan være svært at vælge og du må prøve dig lidt frem.
Når du får løsnet op med de indledende øvelser vil det være naturligt at afprøve forskellige former. I sidste ende handler det om DIG som udøver og dit temperament.  De QiGong former, som jeg underviser i, rammer ret bredt og er tilegnet forskellige behov ift. den fysiske evne, temperament og evnen til koncentration. Læs mere om de QiGong-former jeg underviser i.

Vil du læse flere ofte stillede spørgsmål?

Introduktion til min undervisning

Min undervisning sætter fokus på DIG og skaber et rum, hvor du udvikler dig som QiGong-udøver…

Jeg har beskæftiget mig med Qi-praksis i årtier og har været inde omkring flere forskellige QiGong-former. Jeg kender mulighederne samt faldgrupperne indenfor QiGong-verdenen og det er netop essensen af disse erfaringer, som jeg bruger i min undervisning.

QiGong er sjovt og spændende – vi “tanker” livsenergi og livsglæde. Vi træner efter klassiske principper og den tekniske side ved øvelserne prioriteres og gennemgås nøje – indtil strukturen i bevægelsen er korrekt. 
Jeg lægger vægt på at arbejde i et ikke-konkurrende miljø med fokus på den enkeltes muligheder og personlige udvikling.

Med QiGong er det naturligt at foretage koblingen til det, jeg kalder for Integreret Energimedicin.Det er et værktøj til at forstå og iagttage ubalancen eller den energimæssige forstyrrelse bag de fleste lidelser. Der undervises specielt i Integreret Energimedicin på vores QiGong Instruktør Uddannelse samt på udvalgte workshops.

Åndedrætsøvelser, siddende og stående meditation, NeiGong og liggende afspænding indgår også i undervisningen.

Min undervisning rummer et tvist af Østens visdom.

Læs mere om de QiGong-former jeg underviser i.

Jeg hedder Lars…

Jeg er passioneret QiGong udøver, instruktør og uddannelsesleder. 

Hvad siger andre?

Elever

“I er skønne begge to. Jeg mærker i høj grad en vidunderlig følelse af nærvær, stilhed – tilstedeværelse i kroppen – (tid ophører og hovedet holder fri)”

- Charlotte Trier

“Lars – din undervisning er fantastisk. Du er dig selv og har lavet meget qi gong og ved rigtig meget. Dit materiale er gennemarbejdet.”

- Lene Fogt

Det er så fantastisk så gavmilde I er med jeres viden. Det er meget rørende….der er så meget fokus på energi og spiritualitet. Kan mærke meget større nærvær og glæde

-Tanja Liv

Har du spørgsmål?

Få en gratis start pakke!

Få en gratis start pakke!

Tilmeld dig nyhedsmailen og få en gratis Online Startpakke med QiGong, øvelser samt undervisnings-video´er.

Tak for tilmelding!