Research

Qigong

Kinesisk medicin

Længe før vi udviklede videnskabelige metoder til research her i vesten havde man i Kina, et indgående kendskab til hvordan akupunktur og bevægelseskunst etc. ville virke medicinsk på den menneskelige krop og sind. TCM (Traditionel Kinesisk Medicin) bygger på århundreders erfaringer og iagttagelser af, hvordan forstyrrelser i vores livsenergi i kroppen kan forårsage kortvarige eller mere permanente lidelser. I TCM gøres der brug af meridianlæren, yin-/yang-filosofien og de 5 elementer etc.

Moderne undersøgelser af de helbredsmæssige virkninger af enten QiGong og Tai Chi Chuan har i langt de fleste tilfælde validitet for begge bevægelses-systemer, da disse systemer bygger på det samme grundlag af intelligente bevægelser koblet til det bevidste åndedræt og til vores sind.

Ved henvendelse til Center for Forebyggelse, som hører under Sundhedsstyrelsen, har vi fået godkendt QiGong i Danmark på lige fod med andre legemsøvelser såsom Yoga, gymnastik, dans, afspænding og helsesport. Vi må nu kalde QiGong for “en forebyggende og sundheds-fremmende praksis.”

Flere undersøgelser, der er foretaget, indikerer at 

^

QiGong reducerer stress (*Skoglund L og Jansson E. et al /2007)

^

Balancen og holdningen forbedres

^

Smidigheden forbedres markant

^

Der opnås større energimæssig overskud

^

Blodets returløb til hjertet (diastolisk) forbedres

^

Musklerne styrkes og der opnås større velvære.

(*Jacobsen et al /1997  *Charner et al /1996  * Wolf et al /1997  * Lan et al /1998)

Overblik over anerkendte virkninger

^

Styrker immunforsvaret (Yeh et al, Qiu et al, Yu et al, Chiang et al og Vera et al).

^

Forbedrer dit energiniveau i kroppen

^

Lindrer søvnbesvær

^

Virker gunstigt på nervesystemet

^

Lindrer uspecifikke smerter i kroppen

^

Forbedrer den sexuelle sundhed (forebygger impotens)

^

Regulerer fordøjelsen og stofskiftet

^

Styrker kroppens evne til afgiftning.

*Længe har vi vidst fra videnskabelige undersøgelser at fysisk træning reducerer stress og depression. Men hidtil har årsagen været ukendt. Relativt nye undersøgelser fra Karolinska institutet i Sverige kan nu påvise hvorfor fysisk træning reducerer stress og psykisk uligevægt. Det skyldes at veltrænede muskler renser blodet for giftstoffer, som produceres ved stress. Veltrænede muskler renser blodet på samme måde som nyrer og lever. Læs mere her på mit blog-indlæg.

Artikler fra videnskaben

Science

Virker på stress og på ryglidelser

Som omtalt forskes der i QiGong på Karolinska universitets-hospital i Sverige. Her har man forsket i om QiGong har en stress-reducerende virkning. Undersøgelsen blev gennemført i et kontor miljø ​og viste ikke blot en positiv virkning på stress men også på lidelser i den laveste del af ryggen. Se resultatet her.

Dæmper gener forbundet med inflammation

Tai chi og mindfulness dæmper gener, der associeres med inflammation. Denne opdagelse kan forklare hvorfor QiGong, Tai Chi og meditation kan have en gunstig virkning på vores bevægefunktion i kroppen. Samtidigt har det en smerte-lindrende virkning.  Læs artiklen fra videnskab.dk.

Forskning omkring kræft

Studier viser at det kan hjælpe imod kvalme, træthed, depression, højt blodtryk og give større smidighed og balance hos kræftpatienter.  Se denne omtale fra Kræftens bekæmpelse.

Har du spørgsmål?

Få en gratis start pakke!

Få en gratis start pakke!

Tilmeld dig nyhedsmailen og få en gratis Online Startpakke med QiGong, øvelser samt undervisnings-video´er.

Tak for tilmelding!