25. november 2023 – v/ Lars Christian Schmith

~ Skiftet til Træ Dragens år 2024 ~

Nu hvor vi bevæger os ind i overgangen fra 2023 til 2024 er der nogle ting, der er værd at bemærke. I 2023 i Vand Kaninen (yin) har meget fokus været på det hjemlige og den personlige trivsel. Nu begynder vi at bevæge os ind i en helt anden energi.
Officielt markerer den 10. februar 2024 skiftet, hvor vi går ind i Træ Dragens år, som varsler nogle store forandringer på forskellige områder. Men energierne skifter ikke helt før den første fuldmåne efter den 10. februar (24. februar). I det kommende år vil vi se muligheden for en hel del eksponentiel vækst på forskellige områder.
Mit navn er Lars, og jeg er QiGong-instruktør på fuld tid. Jeg bruger bla. kinesisk astrologi og de fem elementer til at forstå tendenser og forandringer i vores tid.

Skiftet….

Kinesisk astologi og de fem elementer er ældgamle værktøjer. De kan afdække nogle af de forandringer, vi gennemgår netop nu og i den nærmeste fremtid. Lad mig slå fast at jeg ikke beskæftiger med forudsigelser, men i stedet beskriver jeg nogle aspekter for det nye år. Vi har set i 2023 med Vandkaninen (yin), at tingene fra det hektiske og noget kaotiske 2022 (Vand Tigerens år) er faldet til ro. I år 2023 har det store spørgsmål for mange været, hvordan man skaber et sundt og stabilt miljø, hvor mennesker kan trives. Der har været fokus på det hjemlige, familien, mad, sikkerhed og reproduktion.

Projekter, der sigter mod at forbedre forholdene for unge mennesker, der er fanget i et tomrum på uddannelses- og arbejdsmarkedet, eller for ensomme og socialt udsatte mennesker, har vundet frem i 2023. Nogle af de projekter har fået ekstra opmærksomhed i år og har vundet priser. Et eksempel på dette er det landsdækkende projekt kaldet “Social Drive Out.

Release af den meget omdiskuterede film “Sound of Freedom“, som netop nu har ramt de danske biografer, er også et tegn på tendensen i Vand Kaninens år. Der omsættes for 150 milliarder USD i menneskehandel hvert eneste år. Filmen kaster især lys på “child s:e:x trafficking”. Filmen blev lavet for 5 år siden og er først blevet frigivet i år.

Generelt er et kaninår mere fredeligt og roligt end de fleste andre år. Jeg er ikke i tvivl om, at mennesker i  krigszoner ville være uenige med mig her. Jeg prøver at forstå den rædsel, uskyldige børn, kvinder og mænd går igennem hver eneste dag selvom jeg godt ved at det kan jeg ikke.

Det fragmenterede og dysfunktionelle sind skaber ustabilitet og adskillelse mellem mennesker, og hvis der er magt nok, kan det nogle gange skaleres op og udvikle sig til en regulær krig. De vejledende principper i kinesisk astrologi og de fem elementer tilbydes, så bevidstheden kan komme i harmoni med de universelle energier. Det er målet.

Vækst, vækst og vækst…

Gennem vandelementets egenskaber i 2023 skabes der et gunstigt afsæt til træelementet i 2024. Overgangen til Træ Dragen vil tydeligt kunne mærkes som et markant skift i energien.

Lad os slå fast, at Træ Dragen er en STOR energi, som ønsker at realisere sig selv i vækst og fremgang. Det er det fordi der fremkaldes en dobbelteffekt, hvor træelementet og dragen begge har et tydeligt vækstaspekt. Derudover er dragen en mytologisk og sagnomspunden figur i flere af de østlige kulturer. 2024 vil generelt være et år, hvor vi opsøger eventyret, tager på rejser for at opleve noget nyt osv.
Det kan meget vel blive et år med fokus på kreativitet, og hvordan den bedst kan komme til udtryk på forskellige områder af vores liv.

Vækst-potentialet i 2024 giver gode betingelser for investeringer af forskellig art. Der kan selvfølgelig være tale om de finansielle investeringer i forhold til din privatøkonomi, hvis du har overskud. Året 2024 vil være et godt år for dig at lære mere om investeringer, så du kan investere din opsparing på den bedste mulige måde. Finansielle investeringer er oftest ikke en win win, men kan godt være det. Kunsten er at gøre det så menneskelig trivsel, dyrevelfærd, miljø og klima bliver tilgodeset bedst muligt.

Muligheden for investeringer kan også være i dine forretningsplaner og med samarbejdspartnere for at tage din indsats som iværksætter til nye højder. Osv.

At investere mere energi i sociale relationer kan også have en stor effekt i 2024. Det gælder både venner og familie.

I forhold til det intime er der i 2024 gode muligheder for, at etablere et nyt kærligheds-forhold. -Eller hvis du allerede er i et forhold, kan du genantænde gnisten i jeres forhold i 2024.

Fordelene ved dine anstrengelser i 2024 kan meget vel mangedobles. Det er vigtigt du allerede nu begynder at blive mere bevidst om, hvad det er, du virkelig ønsker at tiltrække i dit liv i det kommende år.

“Når hele verden forvandler sig til en Træ Drage”

Hvis Træelementet styrer en persons liv, er dets drivkraft meget handlingsorienteret – dvs. at omsætte ideer til handling. Viden og knowhow er afgørende for Træ-elementets måde at handle på i livet. Når først en beslutning er truffet, kan intet stå i vejen for denne drivkraft. Dragen har noget af det samme drive, som vi ser i Træelementet.

Når vi går ind i Træ Dragen her i 2024, er det et billede på hele verden. Med andre ord vil hele verden på en måde tænke, handle og opføre sig som en Træ Drage.
Der, hvor det bliver interessant, er, når vi sammenligner “verden i 2024” med vores egne personlige aspekter. Det kan fortælle os noget om vores egne muligheder samt områder, der skal arbejdes mere med i 2024.

I det år, vi går ind i, vil vi se et stort behov for at udtrykke vores meninger (dragen vil have ret), og det kan godt gøre debatten rødglødende på f.eks. sociale medier osv. Men vi kan også tilsvarende se nogle ophedede debatter indenfor politik.

Det bliver også et år, hvor vi vil se en øget konkurrence inden for sportens verden. Der er ret stærke aspekter for at dyste og prøve hinanden af. Træ elementet har et stærkt drive og er målrettet ift. træning osv.

Keep me away from the wisdom which does not cry, the philosophy which does not laugh and the greatness which does not bow before children.

 Kahlil Gibran – Libanesisk / amerikansk forfatter og poet.

QiGong træning i Træ Dragens år 2024

Når vækstpotentialet er så gunstigt som i Træ Dragens år 2024 betyder det i praksis at vi kan få stort udbytte af vores træning. Det i sig selv er jo en god investering i dig selv, som det bærende i dit liv. I 2024 kan du styrke din livsenergi og dine skills gennem målrettet træning. Træ Dragens transformative egenskaber kan hjælpe dig i din træning til, at tage din livsenergi til nye spirituelle dybder.
På vores QiGong skole underviser vi i diverse stilarter. Der lægges stor vægt på forberedelsen som et afsæt til at komme dybere i QiGong´en. Når først sindet og kroppen kobles i træningen og der skabes en tilstand af elasticitet i kropsvævet, får du redskaberne til opbygning af et optimalt Qi fundament.
Til dette formål kører vi nogle længerevarende forløb af 6 til 18 måneder. Her går vi mere i dybden med principperne i bevægelses-kunsten.

Men der kommer også nogle forløb af kortere varighed i 2024. Det oploades sidst i december.

QiGong træning giver et fantastisk tilskud til dit daglige energi-niveau og din indre ro. I al bevægelses-kunst er der 2 ting, som er vigtige at huske ift. træningen: at begynde og at fortsætte.

For mig personligt er QiGong og Tai Chi blevet et livslangt studie. Det stopper ikke…

Vil du vide mere om Træ Dragens år 2024 og hvordan du f.eks. selv kan bruge tilgangen med de 5 personlighedstyper m.m. afholder vi et workshop forløb i 2024 i Roskilde med fokus på de 5 elementer, personlighedstyperne og kinesisk astrologi. Du er velkommen forbi.

Læs mere og book en plads her til eventet.

 

Et event hvori et oplæg om Træ Dragens år 2024 indgår, afholdes i Århus lørdag den 24. februar.

Læs mere her og book plads på eventet.

 

Workshops, retreats eller uddannelser

På vores workshops, retreats og uddannelser lærer du QiGong sammen med andre – det er både sjovt og tilpas udfordrende.
I QiGong Zen lægger vi vægt på positiv forandring og på det nære fællesskab. Vi brænder for både QiGong og Energimedicin.
På de mere intensive forløb, som f.eks. vores retreats og uddannelser har træningen et mere langsigtet mål.

På QiGong instruktør uddannelsen (6 eller 12 mdr.) samt Luohan Gong Uddannelsen (4 mdr.) arbejder vi med QiGong og på overbygningen (Masterclass) arbejdes der mere med NeiGong.

Du er velkommen på holdet.

Lars Christian Schmith – november 2023.

Få en gratis start pakke!

Få en gratis start pakke!

Tilmeld dig nyhedsmailen og få en gratis Online Startpakke med QiGong, øvelser samt undervisnings-video´er.

Tak for tilmelding!