Workshop 1: De 5 elementer i TCM – traditionel kinesisk medicin og livsfilosofi

 En dag med fokus på principperne i de 5 elementer eller 5 faser og de 5 elementers QiGong. Her fordyber du dig både i teori og praksis.
De 5 elementer er nogle grundlæggende principper i TCM og kinesisk livsfilosofi, som i praktisk anvendelse kan hjælpe dig til en større forståelse af dig selv og kroppens drivkraft, den såkaldte Qi eller livsenergi. Forståelsen af de 5 elementer kan også komme dig til gode, hvis du arbejder professionelt med mennesker.

Workshoppen henvender sig til alle interesserede – ikke mindst terapeuter, pædagoger, lærer, healere og coaches. Få redskaberne til at opnå fysisk, følelsesmæssig og mental sundhed.

Tider, sted og pris m.m.

Roskilde: Lørdag den 20. april 2024, kl. 9:30-15:30.

Sted: Workshoppen afholdes i Lotus Centret,

Glimvej 7, 4000 Roskilde.

Pris: 850 kr. inkl. snack, frisk frugt samt te/ kaffe i pauserne samt undervisningsmateriale.

Underviser: QiGong Instruktør Lars Christian Schmith og energimediciner Tina Kirstine Jensen.

Denne workshop er en del af en serie på 3 workshops om de 5 elementer og relaterede emner indenfor Kinesisk medicin og livsvisdom. Hver workshop kan enten tages separat eller sammen med de andre workshops. BEMÆRK at du tilmelder dig en workshop ad gangen.
Læs mere for at få alle detaljerne med.

 

Lydhealing med klangsåle

Praktiske oplysninger ved tilmelding til de 5 elementer og QiGong.

Tilmelding skal ske senest tirsdag den 16. april. Bemærk at vi oplever stor interesse omkring vores workshops. Hvis du vil sikre dig en plads, så tøv ikke med at booke plads på workshoppen.
Læs venligst alle oplysninger før du tilmelder dig. Når du har tilmeldt dig, vil du få dage før selve dagen få tilsendt en mail med flere oplysninger om eventet.

Du finder tilmeldingsproceduren herunder samt flere oplysninger.

 

3 Workshops i en serie: Forstå dine muligheder i 2024 – den Grønne Drages år og fremadrettet…

Dette er den første af 3 workshops, hvor vi sætter fokus de 5 elementer, som udspringer af kinesisk medicin og livsforståelse. Samtidigt anlægger vi den vinkel på emnet at undersøge vores liv og finde de ressourcer, som endnu ikke er kommet til udfoldelse. De 3 workshops kan tages sammen eller hver for sig.
I februar 2024  går vi ind i den Grønne Drages år (Træ Dragens år), som er oplagt til at træde ud i nyt land, gennemgå en forvandling samt finde nyorientering i livet.

Hvad er det, du dybest set ønsker at realisere i dit liv og hvordan finder du energien til det i Træ Dragens år? Denne workshop er en del af en workshop-serie, hvor vi som den grundlæggende tråd bygger op til at få forståelsen for disse meget vigtige spørgsmål:

Workshop 1: Yin-/Yang teorien og de 5 elementer og deres indbyrdes samspil i TCM. Introduktion til QiGong 5 phases 1. del. Lørdag den 20. april.

Workshop 2: De 5 personlighedstyper med udgangspunkt i de 5 elementer: egenskaber, karakterer, temperament og drive. Styrke vs. områder der skal arbejdes med. Hvordan du sætter din viden i relation til dig selv og dine egne muligheder. Praksis. QiGong 5 phases 1. og 2. del. Weekenden den 29.-30. juni.

Workshop 3: Den kinesisk astrologi. De 12 dyretegn – karakterer og anvendelse i realtion til de 5 personligheds typer. Mere QiGong 5 phases. Lørdag den 14. september.

Programmet for workshop 1 – lørdag den 20. april

QiGong 5 phases

QiGong “5 phases” er et system (Qigong form) af øvelser, der er tilpasset de 5 faser eller 5 elementer i TCM (traditional chinese medicine). Øvelserne styrker dit energi flow samt skaber indre ro og afklaring.

Øvelserne er sat ind i en sammenhæng, hvor du afbalanceres både fysisk, mentalt og spirituelt.

Øvelserne understøtter læring i principperne bag de 5 elementer.

QiGong træningen inkluderer endvidere udvalgte øvelser, der er sat i relation til Dragens energier i 2024.

 

Yin- og Yang filosofien

For at komme til en forståelse af og arbejde med principperne i de 5 elementer, må du kende lidt til Yin-/ Yang filosofien. Yin og Yang danner grundlaget for principperne i de 5 elementer eller WuXing, som kineserne også kalder dem.
Yin-/ yang filosofien er iøvrigt helt essentiel i kinesisk medicin og kinesisk livsforståelse.
Yin og Yang er 2 komplementære principper, som gennemvæver naturen, mennesket og universet. Yin er det modtagelige, det hvilende og det kølige princip, mens yang er det givende, det aktive og det varme princip. Med andre ord fungerer disse 2 principper som 2 transformative kræfter, der holder hinanden i balance og som giver afsæt til de 5 elementer: vand, træ, ild, jord og metal.

WuXing – De 5 elementer i TCM

Med afsæt i Yin-/ Yang-teorien vil få en forståelse af principperne i de 5 elementer. Vi tager emner op såsom lidt baggrundshistorie, de korresponderende indre organer, sheng cyklus og ko-cyklus, balance/ ubalance, vigtige akupressur-punkter samt et kort overblik over de 5 personlighedstyper.
Du vil indvidere få en forståelse for, hvordan kroppen genfinder balancen og hvordan du selv kan hjælpe til gennem træning, kost og livsstil.
Undervisningen inkluderer øvelser og opgaver, hvor du kommer til at bruge dine sanser og din intuition m.m.

Læs mere om Træ Dragens år 2024 i mit Blog-indlæg.

Hej, jeg hedder Lars og glæder mig til at se dig…

Min undervisning sætter fokus på DIG og skaber et rum, hvor du udvikler dig som QiGong-udøver…

Jeg har beskæftiget mig med Qi-praksis i årtier og har været inde omkring flere forskellige QiGong-former. Jeg kender mulighederne samt faldgrupperne indenfor QiGong-verdenen og det er netop essensen af disse erfaringer, som jeg bruger i min undervisning.

Vi træner efter klassiske principper og den tekniske side ved øvelserne prioriteres og gennemgås nøje – indtil strukturen i bevægelsen er korrekt.
Jeg lægger vægt på at arbejde i et ikke-konkurrende miljø med fokus på den enkeltes muligheder og personlige udvikling.

Min undervisning rummer et tvist af Østens visdom.

Læs mere om de QiGong-former jeg underviser i.

Få en gratis start pakke!

Få en gratis start pakke!

Tilmeld dig nyhedsmailen og få en gratis Online Startpakke med QiGong, øvelser samt undervisnings-video´er.

Tak for tilmelding!