Fra kronisk ryglidelse, stress og depression til helbredelse gennem QiGong træning. 

Jeg ved det godt… 

“Helbredelse” er et ord med en stærk ladning. Du vil ikke høre mig bruge det i flæng. Jeg omgås det med varsomhed både overfor mine elever og i beskrivelserne af selve mine workshops. Jeg lover dig ikke guld og grønne skove….

– Men alligevel kender og værd-sætter jeg klassiske bevægelses-former, der virker!Kald det “Helbredelse” eller ej, det jeg oplevede på en lun august-morgen i 2011, kan beskrives som en markant lindring af kroniske smerter og nedsat funktionalitet i min ryg. Min oplevelse var direkte relateret til et kraftigt energifænomen, som på under en time varigt ændrede den energetiske tilstand i hele kroppen og i bevidstheden. Oplevelsen kom, efter at jeg i fem år måtte tage livtag med kronisk stress, depression og hvor jeg befandt mig i et dagligt smertevanvid. Jeg indrømmer det blankt…..mit liv har ikke været helt nemt. Allerede tidligt i barndommen var jeg uheldig på en legeplads, hvor en ulykke skadede min ryg permanent, der har gjort, at jeg i voksenalderen fik slidtage i min ryg. Bedre blev det ikke af at jeg er født med forkortede sener. I 2001 fik jeg efterfølgende omhyggeligt undersøgt min ryg, først med røngtenbilleder hos en anerkendt kiropraktor og fik senere en omhyggelig undersøgelse hos en reumatolog. Begge steder fra var meldingen den samme – nemlig at de intet kunne gøre for mig. Det jeg havde pådraget mig var en uhelbredelig ryglidelse, som ville føre til hel eller delvis invaliditet. BUM….)

Jeg har praktiseret Tai Chi, QiGong og meditation siden jeg var 22 år og det har givet mig en stor glæde og hjælp henad vejen – det har givet meget lindring til min ryg og mine smerter i kroppen. Men symptomerne forsvandt ikke så nemt. Efter besøget hos kiropraktoren i 2001 tog jeg en beslutning om helt at ændre min livsstil. Livsstilsændringen, som inkluderede mere intensiv træning med QiGong, Tai Chi, styrketræning og meditation samt omlægning af min kost fik stor betydning for mit liv og min almene tilstand efterfølgende. Gradvis begyndte tingene at løsne sig. Efterfølgende har jeg opbygget leddene i min ryg med kosttilskud som Glucosamin Sulfat med Chondroitin (MSM). Et sammenfald af flere forskellige hændelser i mit liv i 2007-11 – en kræftsyg søster på vej ind i den terminale fase og en efterfølgende familiekrise markerede starten på 4-5 år med meget turbulens både personligt og arbejdsmæssigt. Takket være mit overskud og ændrede syn på mange ting, var jeg i stand til at komme igennem udfordringerne med forøget styrke og udholdenhed.

Ved min søsters død i 2011 meldte behovet sig for yderligere at intensivere min praksis med bevægelsesmeditationen, en del dybe siddende meditationer, omlægning af kosten og faste osv. Min helbredelses-proces blev den omtalte august-morgen genereret helt spontant af et kraftigt flow af livsenergi op igennem kroppen fra fødderne. Det hele tog mindre end 1 time, hvor kroppen efterfølgende i løbet af nogle dage skulle vænne sig til den forøgede energiflow. Smerten, jeg oplevede inden da, blev i løbet af denne time reduceret med 90 %. Min langvarige stress, depression og søvnløshed ændredes gradvist derefter.

I vores kultur kan det være svært at håndtere sådanne oplevelser med energi. Vi mangler referencerne til at håndtere sådanne oplevelser, som man har i Østen. Det kan hurtigt virke meget abstrakt – tenderende til “langt hår og hippiesandaler.” Egentlig er jeg ligeglad med, hvad andre tænker om mig og mit forløb, jeg har ikke noget jeg behøver at overbevise dig om – Jeg ved at  vedholdende træning med QiGong, Tai Chi Chuan, meditation og den rigtige kost, er det der har virket for mig.

Når du vælger at “gå all in” med klassiske bevægelsesformer som QiGong og Tai Chi, kan det ikke undgå at højne den fysiske-, følelsesmæssige, mentale og spirituelle sundhed. Det er ikke bare mit liv som er et eksempel på det, men også mange elever, som har været hos mig gennem årene, kan berette om lindring og heling af energetiske funktionsforstyrrelser, fysiske og mentale lidelser.

I Traditionel kinesisk medicin (TKM) er der en interessant tilgang til sådan nogle energifænomener, jeg og andre har oplevet. Det er et energipunkt i foden, (N1) “Den Boblende Kilde” (angivet med den røde cirkel på billedet), der genererer en strøm af livsenergi op igennem kroppen. Kroppen har 12 hovedmeridianbaner (kanaler hvorigennem livsenergiens fordeler sig i kroppen) som styrer energiflow og balancen i de indre organer, mens de 8 ekstra ordinære meridianbaner fungerer som bl.a. en slags reservoir for den overskydende energi. De 12 hovedmeridianbaner er også dem, der er ansvarlige for vores overall sundhed og velvære. Det er slående hvilken positiv effekt min daglige træning, har haft på min lidelse og de uspecifikke smerter langs ryg, skuldre og nakke.

Når QiGong træning koples med en særlig opmærksomhed ned i de udvalgte punkter i foden (se de 9 sorte felter på billedet) og vægten fordeles ligeligt henover disse punkter forbedrer det ikke blot din balance, korrigerer din holdning og din evne til at slappe af men der åbnes også gradvis for livsenergien (Qi) i kroppen. Det boblende Qi-punkt åbnes og energien begynder at strømme.


>>>>>>ØVELSE: Hvis du følger dette link finder en video du kan træne efter, hvor du gennem øvelsen holder fokus på fodens 9 punkter, som beskrevet ovenover. <<<<<<<<<<

I dag har jeg det langt bedre og min ryg bliver stærkere for hver dag, jeg praktiserer min QiGong. Jeg oplever tydeligt større livsglæde, energi-overskud og afklaring i det daglige liv…..og så er der lige smerten. Der går længere og længere i mellem at den opstår. Det er noget, der kommer og går.

Faktisk er smerten en af mine vigtigste læremestre. Når den opstår, ser jeg det som en invitation til, at blive mere nærværende. QiGong er blevet mit LIV og mit LIV er QiGong og følelsen af overskud, energi og glæde. Mit navn er Lars Christian Schmith og jeg er blandt de få fulltime instruktører, der findes i Danmark.

Jeg er dybt taknemmelig for at have fået en gave, som jeg kan hjælpe andre med. Det er nu mit kald. Jeg kan med fordel gøre brug af årtiers erfaringer og knowhow med bevægelsesmeditation når jeg hjælper andre.

Hvis du har en ryglidelse, langvarig stress eller andre ubalancer kan jeg give QiGong de varmeste anbefalinger. Den gode nyhed er at QiGong er relativt nemt at lære og så er resultaterne forbløffende store på kort tid. Jeg underviser mennesker fra alle områder af samfundet og i alle aldre. Jeg underviser ud fra devisen om, at ethvert menneske har muligheden for helt og fuldt at tage ejerskab for sine ressourcer, for sundheden og livskvaliteten – præcis som det har været tilfældet for mig selv.

Få en gratis start pakke!

Få en gratis start pakke!

Tilmeld dig nyhedsmailen og få en gratis Online Startpakke med QiGong, øvelser samt undervisnings-video´er.

Tak for tilmelding!