Du kender det sikkert, at hvis du har overtrænet eller ved dit arbejde, hvor du har overanstrengt bestemte muskler. Muskulaturen spænder op, bliver øm og hvis du fortsætter, kan du gå hen og få ondt i leddene. Hvordan kan det være at en ubalance tilsyneladende flytter sig fra muskulaturen til dine led? Og hvordan opstår en inflammation (betændelses-tilstand) i vores led?

Din krop er intelligent og vil altid flytte et problem derhen, hvor det kan gøre mindst mulig skade. 
Når du har overanstrengt muskulaturen i en muskelgruppe omkring et led, fx. lægmusklen og de omgivende muskler omkring dit knæ, er der brugt store mængder energi i det pågældende område. Når der bruges energi, skabes der affaldsstoffer, som kroppen gerne vil skaffe sig af med. Hvis du ikke kan slappe af i dine muskler, kan musklerne ikke umiddelbart skille sig af med affaldsstofferne (via blodbanerne). Hvad gør den så? 

Den vil “gemme” affaldsstoffer i det omkringliggende væv eller led, som kroppen ikke anser for livsvigtigt. Både led, bindevæv eller fedtceller. 
Hvis affaldstofferne ophobes i et led, kan der med tiden opstå en betændelses-tilstand og det kan være nødvendig at holde kroppen i ro / slappe af, så kroppen kan hele op på sig selv.

QiGong kan lindre inflammation i dine led

QiGong rummer svaret…

QiGONG TRÆNING inkluderer blide og intelligente bevægelser, der samarbejder med kroppens fysiologi og kroppens selvhelbredende egenskaber – blodet cirkulerer optimalt samt ilt og nyttige kemiske stoffer transporteres de steder hen, hvor der er brug for dem. Vi undgår skader og samtidigt kan QiGong effektivt genoptræne kroppen, hvis der af den ene eller anden grund er opstået en skade. 

Hele omdrejnings-punktet er, at bevægelserne er mindfulde og virker afslappende på muskulaturen. I Shaolin QiGong arbejder vi med afslapning på flere niveauer: fysisk, mentalt og spirituelt. De nænsomme bevægelser, stræk/ bøj og rotationer fungerer særdeles godt i forbindelse med de mere “hårde” trænings-former som fx. løb, håndbold, fodbold, kampkunst og cykelløb osv.

Vi afholder løbende workshops i Roskilde, København og Århus med QiGong der kan hjælpe dig til hurtigt at genoptræne din krop og lære kunsten at slappe af, så du forebygger flere skader. Læs mere her.

Få en gratis start pakke!

Få en gratis start pakke!

Tilmeld dig nyhedsmailen og få en gratis Online Startpakke med QiGong, øvelser samt undervisnings-video´er.

Tak for tilmelding!