QiGong-retreat sensommeren 2023 på Samsø

Healing af krop, hjerte og sjæl på Samsø – “Kattegats Perle”

4 skønne dage med QiGong træning og gåture på naturskønne Samsø. Derudover guidede meditationer, (både stående og siddende øvelser), akupressur, Japansk ansigtsmassage etc), lydhealing og shamanistisk ritual. Besøg et fantastisk retreatsted til meditativ fordybelse og giv dig selv et tiltrængt energiboost.

Sted: QiGong-retreat afholdes på Inspiratoriet, Sildeballe 17 – 8350 Samsø.

Tid: Torsdag 14. – 17. september 2023
Retreatet starter torsdag kl. 16.00 og slutter søndag kl. 13.00.

Retreatet har et spirituelt twist med space til at gå mere i dybden med den meditative praksis. Undervisningen er varierende med en tilpas balance mellem QiGong træning, meditation, fordybelse, teori, gåture i den skønne natur i stilhed og afslapning samt socialt fællesskab m.m.

QiGong-retreat med nærvær og fordybelse i de bedste rammer:

  • Yi Jin Jing (Den sene- og muskelforandrende klassiker) suppleret med andre enkle energiøvelser
    Joint opening exercises, Stående meditation og Song Gong træning (øvelser til afslapning).
  • Bone Marrow Cleansing QiGong.
  • Åndedrætsøvelser, guidede meditationer og dybdeafspænding.
  • Energiterapi med japansk ansigtsmassage.
  • Shamanistiske ritualer, lydhealing og latter-meditation.
  • Walking QiGong.
  • Igennem Yi Jin Jing (den sene- og muskelforandrende klassiker) og Bone Marrow Cleansing guides udøveren ind i et dybere og mere bevidst nærvær med energi flow.

Undervisere: Tina Kirstine Jensen og Lars Christian Schmith.

QiGong-retreat med genopladning af både krop, hjerte og sjæl…

Program med afveksling og tid til fordybelse…

Til vores QiGong-retreat har vi for 3. tredje gang valgt “Inspiratoriet” da det giver nogle fantastiske rammer til at arbejde dybt med det bevidste nærvær i QiGong, meditation og energiterapi m.m.
Der vil være tidspunkter afsat til stilhed og fordybelse (uden snak.)

Vi lægger vægt på afveksling i programmet, så der også er plads til afslapning, socialt samvær og gode gå-ture i stilhed m.m.

Permakulturhaven

Traditionen tro får vi lov til at besøge Cecils permakultur-have. Her vil du opleve et mylder af liv og plante-variationer – kort sagt stor livskraft i haven, fra jord til bord. Cecil kører Inspiratoriet sammen med sin mand og det er altid spændende oplevelse at se, hvad de sysler med.

Yi Jin Jing og Bone Marrow Cleasing har det til fælles, at det er systemer indenfor QiGong, der er blevet praktiseret i Shaolin Templet helt tilbage til det 6. århundrede. Den legendariske indiske munk Boddhidarma, som har sat sit solide aftryk på Shaolin Templets praksis helt frem til den dag i dag, blev den første Zen patriark. Noget af hans væsentligste bidrag til denne tradition i relation til QiGong er Yi Jin Jing og Bone Marrow Cleansing.

I den gængse opfattelse regnes Yi Jin Jing og Bone Marrow Cleansing for at være bevægelses-systemer, men faktisk er det meget mere end det. Det rummer nogle af de væsentligste principper i QiGong, Tai Chi Chuan og kampkunst.

Yi Jin Jing

Træn Yi Jin Jing og få løsnet op i din krop, så blod og Qi (livsenergi) kan strømme og cirkulere mere uhindret. Yi Jin Jing med sine 12 positioner/ bevægelser er designet til at transformere vores krop. For Shaolin munkene havde dette system en særlig betydning, nemlig som en måde at skabe elasticitet i vævet, vitalitet, stor styrke og smidighed. Det var en vigtig forberedelse til f.eks. kampkunst træning som KungFu. Yi Jin Jing er, udover at være et system bestående af 12 bevægelser, også et sæt principper som med succes kan overføres på al QiGong – både det der trækker i retning af spiritualitet, kampkunst og ikke mindst også i retning af medicinsk QiGong.

Når du forstår disse principper og kan bruge dem i praksis, så vil det forøge dit udbytte med QiGong mange fold.
På retreatet vil du få en introduktion til de 12 bevægelser samt til principperne bag.

Bone Marrow Cleansing – “Si Sui Jing”

Hvor Yi Jin Jing hovedsageligt transformerer kroppen, transformerer Bone Marrow Cleansing systemet sindet. Det er et perfekt supplement til Yi Jin Jing træningen.

Xi betyder “at vaske” og Sui Jing betyder “knoglemarv”, så formen handler om at rense vores marv og tilføre Qi, der derved kan nære hjernen samt forynge vores knoglemarv.
Der sker 5 processer i Bone Marrow bevægelserne, nemlig at vi cirkulerer og optimerer Qi i huden, musklerne, meridianerne, organerne og knoglerne (knogle-marven) – kroppens 5 niveauer.

Bevægelserne gør knoglerne stærke og mere fleksible.
Udover det så giver bevægelserne indre ro og mental klarhed samt disse bevægelser er også af daoister og buddhister blevet brugt til at opnå spirituel klarhed (oplysning).

Transformation af bevidsthed, livsenergi og krop…

Dit ophold på vores QiGong-retreat er en rejse ind i dybden af dig selv til at favne en større bevidsthed, energi og selvindsigt. Her kan du finde et tiltrængt break i din hverdag til fordybelse og ny inspiration.

Retreatet bygges på en struktur af mindfulness og nærværstræning – ikke bare når vi arbejder med QiGong eller mediterer, men også når vi f.eks. spiser eller er på vandretur. 

Et par af de guidede meditationer foregår til lyden af tibetanske syngeskåle, gongs, chimes, klokker og sydamerikansk rainstick. Kort sagt instrumenter fra 4 forskellige kontinenter. Overtoner og naturlyde har en dyb indvirkning på kroppen og sindet. Hjernen drosler ned til alfa-bølger, fysiske og mentale spændinger løsnes, bevidstheden udvides og hjertet åbnes.

Dags-rytme

Morgen-QiGong: kl. 7.30-8.45
Morgenmad: 9.00-9.30
Undervisning formiddag kl. 10.15-12.45 – QiGong, Energiterapi, teori og/ eller gåture i stilhed
Frokost og free space: kl. 13.00-15.45
Undervisning eftermiddag: kl. 15.45-17.30 
Aftensmad: kl. 18.00
En enkelt aften har vi et let program: kl. 19.00-20.45
Sleeping QiGong: kl. 22.00-6.45

Mindful eating med lækker, nærende og sund økologisk mad…

Moder Jord skænker os mange gaver – ikke mindst i form af den mad vi indtager. For til fulde at få udbytte af vores mad er det vigtigt at lære kunsten at spise med mindfulness. 

Forplejningen består af økologisk vegetarisk / vegansk veltillavet mad (med mulighed for tilvalg af fisk og glutenfri) samt lækre og sunde snacks, te /kaffe til hver pause.​ 

Vi har en dygtig kok udefra til at lave frokosten og aftensmaden. Morgenmaden tilberedes i fællesskab.

Priser:

Priser for sensommer 2023 inkluderer undervisning, mad, overnatning, te /kaffe og snack i pauserne samt et kompendie med undervisnings-materiale.

Booking af 2 personers rum: 3850 kr. pr. person alt inkl.

Vi har nu 5 ledige 2 personers rum tilbage.

Booking af enkelt-værelse: 4200 kr. 

Bemærk venligst at alle enkeltværelser er udsolgte, men du kan kontakte os og dermed komme i betragtning hvis vi får et ledigt enkeltværelse.

Tilmeld dig nu og få 1 times session med Indisk Håndlæsning helt gratis (værdi 750 kr.)

 Tilmelding:

BEMÆRK der er et begrænset antal ledige pladser på Inspiratoiet. Tilmeld dig i god tid.
Din tilmelding er gældende i det øjeblik, at vi har modtaget enten et depositum på 1200 kr. eller hele beløbet. 

Du har valget mellem at booke et 2 personers rum eller et enkelt værelse. Bemærk at vi kun har i alt 3 enkelt værelser. Hvis du ønsker et enkeltværelse, bedes du inden din online booking og betaling sende en mail på mailadressen: lars.schmith@gmail.com, hvori du præciserer din booking samt for at være sikker på at vi har ledige enkeltværelser.

Ratebetaling eller betaling af fulde beløb?

Ved betaling af depositum kan resten af beløbet for retreatet betales over 1-3 rate(-r) afhængig af hvad du ønsker. Nærmere oplysninger følger, så snart vi har modtaget din booking. Tjek venligst vores retningslinjer for tilmelding og eventuel framelding under vilkår og betingelser ved købet.

Tilbuddet om en indisk håndlæsning gælder ved tilmelding senest den 1. februar 2023. Sessionen tilbydes af Tina Kirstine (værdi 750,- kr).

Tjek venligst alle oplysninger om retreatet før du tilmelder dig. På forhånd tak. Har du eventuelle spørgsmål kan du finde kontaktoplysningerne her.

Deltagernes erfaringer fra tidligere retreats…

Udtalelser

“Tusinde tak for et fantastisk ophold på Samsø, det kommer til at påvirke mit liv positivt i lang tid fremover”.                     

- Annette Olsen

“Lars – din undervisning er fantastisk. Du er dig selv og har lavet meget qi gong og ved rigtig meget. Dit materiale er gennemarbejdet. Fortsæt med at lave retreat – det er I gode til. I er ikke kun værter/undervisere. I trækker jer ikke bare tilbage når undervisningen er slut….

- Lene Fogt

“Jeg fandt undervisningen superspændende og relevant….jeg elsker din fordybede og energetiske tilgang til qigong Lars… Dine 5 min. biomedicinske øvelser Tina, er røget direkte ind på morgenprogrammet…”

- Alice M. Sørensen

Lars

Qigong Instruktør

Jeg hedder Lars og har flere årtiers erfaring – som ivrig og passioneret udøver af QiGong og Tai Chi Chuan, meditation og med diverse behandlingsformer – deriblandt lydhealing. Min undervisningserfaring er bred og omfatter mere end 700 workshops, kurser og events siden 2008 – både i indland og udlandet.

Jeg er tidligere lærer i Folkeskolen og underviser/ mentor på forskellige institutioner. 

Tina

Energiterapeut

På QiGong Instruktør uddannelsen har jeg glæden af mit samarbejde med en meget kompetent gæstelærer: Tina Kirstine Jensen, Certificeret Krops- og ansigtsterapeut, psykoterapeut og Mind-core Instruktor. Tina har haft klienter igennem 25 år og arbejdet fast i sundhedsvæsenet gennem 20 år.

Tina og jeg har haft samarbejde igennem vores kurser og workshops de sidste 5 år.

 

 

Få en gratis start pakke!

Få en gratis start pakke!

Tilmeld dig nyhedsmailen og få en gratis Online Startpakke med QiGong, øvelser samt undervisnings-video´er.

Tak for tilmelding!