WuXing QiGong 2 – De 5 elementers QiGong

~Qi workshop~

I forlængelse af den første weekend træning med “WuXing QiGong 1” i sensommeren 2022, kommer nu en forsættelse – WuXing QiGong 2. Få redskaberne til at gå dybere i din QiGong. Vi arbejder med centrale aspekter i  Traditionel kinesisk medicin (TCM) gennem Medicinsk QiGong træning og det vi kalder for NeiGong (=indre energiarbejde).

Træn QiGong  – workshoppen er kun tilegnet deltagere fra “De 5 elementers QiGong 1” eller deltagere på online forløbet med De 5 elementers QiGong foråret 2020. Workshoppen er også tilegnet elever på vores uddannelser, der tidligere har beskæftiget sig med WuXing QiGong. Vi træner videregående på WuXing QiGong 2. Workshoppen er intensiv og inkluderer træning af supplerende øvelser med fokus på NeiGong (indre energiarbejde – læs mere om NeiGong længere nede).

 

Tider, sted og pris
Roskilde: weekenden den 4.-5. marts 2023 – lørdag kl. 9:30-16:00 samt søndag kl. 9:30-14:00. Lotus centret, Glimvej 7, Glim / 4000 Roskilde.

Pris: 1.600 kr. for undervisning inkl. te/ kaffe og snacks samt undervisnings-videoer til QiGong øvelserne og et kompendium med illustrationer og beskrivelse til øvelserne.

Noget af undervisningen foregår udendørs og i det omfang vejret tillader det.

BEMÆRK: Tilmelding kan ikke gennemføres via hjemmesiden, men du bedes rette henvendelse til Lars på mail eller tlf. (22552373).

Undervisere: Lars Christian Schmith og Tina Kirstine Jensen.

Bemærk: denne workshop giver merit til vores QiGong Instruktør Uddannelse, hvis du ønsker at søge ind på vores uddannelse.

Qi workshop

QiGong er stress-reducerende – træn det hver dag

Hvad du får med dig på denne weekend

Workshoppen er et intensivt forløb i QiGong, hvor du lærer et unikt Medicinsk QiGong system samt du lærer supplerende øvelser – altsammen sat i relation til korte og relevante oplæg med teorien bag øvelserne.

WuXing QiGong 2 (Den videregående 5 Elementers QiGong) – 9 øvelser der trænes hver for sig med mange gentagelser for tilsidst at sætte det hele ind i ét sammenhængende flow.

Shaolin shaking – ryste øvelse der effektivt frigør din livsenergi.

Joint Opening Exercises – effektiv opvarmning der løsner spændinger i kroppen og løsner ømheden i leddene.

Song Gong – supplerende metoder til at skabe en tilstand af afslapning (Song) i kroppen.

NeiGong – de dybere meditative aspekt af QiGong træning.

Siddende meditationer og åndedræts-øvelser – du guides gennem korte siddende meditationer.

Formålet med denne workshop er at give dig tilstrækkeligt med redskaber, så du kan træne QiGong og NeiGong på egen hånd. 

 

Luohan Gong

WuXing QiGong – de 5 Elementers QiGong

Igennem tiden har daoisterne lanceret et væld af metoder til at balancere yin og yang samt styrke det frie flow af Qi igennem kroppen. WuXing QiGong eller WuXing Gong er en disse metoder, hvor vi samarbejder direkte med de 5 elementer: metal, vand, træ, ild og jord.
Alt i naturen er et spørgsmål om cykliske tilstande, som forvandler sig til stadighed. Vores kroppe og indre organer er 24/7 i interaktion med disse skiftende faser.
I “WuXing QiGong 2” går vi skridtet videre. Gennem grundig forberedelse opnår du en balance og dybere indføling så energien kan strømme mere frit og balanceret ift. disse 5 faser.
Helt overordnet arbejder vi på at skabe forudsætningern for at åbne kanalerne i de 5 fasers tilhørende meridianbaner. Her er det nødvendigt at forstå de dybere principper i samarbejdet mellem Qi og den del af fascia vævet (bindevævet), som skal åbne sig i samarbejdet med Qi.

NeiGong

NeiGong er det dybere aspekt af QiGong træning. Når QiGong øvelserne og de supplerende metoder skaber en forvandling i kroppen og sindet, går du i din træning fra det grove til det fine. Åndedrættet bliver dybere, kroppen bliver afslappet og bevægelsernes essens åbenbares gennem de langsomme, glidende og nænsomme passager i formen.
Sagt med lidt andre ord det meste QiGong handler om at opnå de optimale stræk, så meridianbanerne drænes for urenheder og Qi kan strømme uhindret. I NeiGong søger vi strækket på et mere subtilt plan.
Du kan læse mere om hvad NeiGong er på mit blog-indlæg her: NeiGong vs. QiGong.

Meditation og indre ro

QiGong træning danner et effektivt fundament for den dybere meditation, hvor sindet gradvist bringes til ro. QiGong giver dig nemlig adgang til et reservoir af ekstra energi, styrke og mental klarhed – det hjælper dig til hurtigere at opnå en meditativ tilstand.

På denne workshop med WuXing QiGong 2 guides du i korte meditationer, som i al sin enkelhed handler om at lytte indad.

Det bevidste åndedræt spiller en afgørende rolle i denne praksis og skaber det tilbagevendende fokus i selve meditationen.

Hej, jeg hedder Lars og glæder mig til at se dig på holdet

Min undervisning sætter fokus på DIG og skaber et rum, hvor du udvikler dig som QiGong-udøver…

Jeg har beskæftiget mig med Qi-praksis i årtier og har været inde omkring flere forskellige QiGong-former. Jeg kender mulighederne samt faldgrupperne indenfor QiGong-verdenen og det er netop essensen af disse erfaringer, som jeg bruger i min undervisning.

Vi træner efter klassiske principper og den tekniske side ved øvelserne prioriteres og gennemgås nøje – indtil strukturen i bevægelsen er korrekt.
Jeg lægger vægt på at arbejde i et ikke-konkurrende miljø med fokus på den enkeltes muligheder og personlige udvikling.

Min undervisning rummer et tvist af Østens visdom.

Læs mere om de QiGong-former jeg underviser i.

Få en gratis start pakke!

Få en gratis start pakke!

Tilmeld dig nyhedsmailen og få en gratis Online Startpakke med QiGong, øvelser samt undervisnings-video´er.

Tak for tilmelding!