~ Luohan Gong – intro til østens bevægelses-meditation ~

Bliv introduceret til en unik QiGong stilart, som har rødder tilbage til Shaolin-templet i Kina og Zen-mesteren Boddhidarma. Alle muskler, bindevæv, sener og led bevæges samt strækkes effektivt i denne bevægelses-meditation.

BEMÆRK: Alt er udsolgt og ventelisten er nu godt fyldt. Der henvises til den intensive weekend workshop i Roskilde med Luohan Gong den 17.-18. september 2022. Workshoppen med detaljer og booking – klik her.

Træning af Luohan Gong formen 

Intro workshop: “Luohan Gong – de 7 første af 18 Luohan i en flydende form.” Workshoppen kan enten tages sammen med Luohan Gong uddannelsen eller uafhængigt af uddannelsen.

Tid: Lørdag den 21. maj 2022 kl. 9:30-15.00 

Sted: Lotus Centret, Glimvej 7, 4000 Roskilde.

Pris: 650 kr. inkl. snack, te og kaffe samt undervisningsvideo. 

Louhan Gong formen består af 2 dele, hvoraf du på denne workshop introduceres til 1. del som rummer mange spændende detaljer du kan fordybe dig i. Det er en smuk og kraftfuld  bevægelses-meditation.

2. del af formen er meget mere avanceret end 1. del og vil blive introduceret til efteråret 2022. 

Underviser: Lars Christian Schmith.

Bevægelses-meditation i stilhed og nærvær

Er du parat til at lære en fantastisk QiGong form udviklet af den legendariske Zen-mester Boddhidarma for 1500 år siden i en lille bjerghule nær Shaolin Templet? For munkene i Shaolin templet blev det en ultimativ form – en Shaolin QiGong form som i øvrigt har givet afsæt til flere af Østens trænings-systemer. Ikke mindst Martial Arts (kampkunst.) Påvirkningen fra træk og kulde gennem de lange vintermåneder i Shaolin Templet udfordrede munkene. Bedre blev det ikke ved at de også havde meget stillesiddende aktiviteter i løbet af dagen.

Luohan Gong ikke bare opløste deres stivhed og stagnation i kroppen – den boostede også deres energiflow. Senere udviklede de hurtighed, styrke og store KungFu-færdigheder. Alt sammen hjalp det udøveren til fordybelse og meditation og dermed fik dette system stor betydning for munkenes spirituelle praksis. Af samme grund udviklede Luohan Gong træningen sig til en bevægelses-meditation. 

NU for tredje gang i Danmark
De 18 Lohan Hands, som jeg har undervist i de sidste 9 år er et effektivt og let tilgængeligt QiGong system – NU kommer for tredje gang i Danmark moderen til dette system. Luohan Gong består af 18 bevægelser sat sammen i et flydende flow. Det er et mere avanceret system –  som jeg har sat ind i en ramme, hvor alle kan være med og med afsæt i supplerende øvelser samt den trinvise opbygning. Gennem stræk, rotationer samt dybe stances træner vi balancen, det bevidste åndedræt, vedholdenhed og koncentrationsevnen. Luohan Gong er en bevægelsesmeditation, hvor stilheden i bevægelsen og bevægelsen i stilheden bliver meget nærværende og kraftfuld.

Min lærer og mester Sifu Gaspar Garcia Lopéz

Supplerende øvelser på workshoppen

Du bliver introduceret til nogle enkle og blide stræk-øvelser, som giver et perfekt afsæt til de dybe stances og avancerede stræk i Luohan Gong. Åndedrætsøvelser, energi-medicin øvelser, walking QiGong og siddende meditation indgår også i workshoppen. Derudover vil du få nogle korte oplæg undervejs med dias, som har til formål at illustrere filosofien bag øvelserne samt knowhow om kroppens “energetiske struktur”, som giver dig et større udbytte af QiGong øvelserne.

M i n   p e r s o n l i g e   o p l e v e l s e   m e d   L u o h a n   G o n g

Virkninger jeg kunne skrive poetiske kærlighedsdigte om…

Gennem de mere end 40 år jeg har været udøver af QiGong og Tai Chi Chuan har jeg været vidt omkring i denne spændende verden af nænsomme og kraftfulde trænings-systemer. Jeg har været hos nogle anerkendte lærer og mestre rundt om i verden og har fået et indblik i hvad QiGong og Tai Chi er. Jeg har mærket følelsen af gennemstrømning af energi og forøget bevidsthed i kroppen – jeg har mærket styrken og hvordan den bygger sig op. Jeg har mærket stilheden i bevægelserne.

Jeg har trænet længe nok til at vide at QiGong ikke kun er den form eller stilart den præsenteres gennem. QiGong er også en energi-kunst hinsides form. Alligevel og med al respekt…. Luohan Gong har givet mig langt det største flow af livsenergi. Konkret har denne form for bevægelses-meditation givet en markant større styrke i mine fødder, ben, knæ, hofte, ryg, skuldre og arme – dette på trods af at jeg nærmer mig de 62 år. Jeg føler mig betydeligt yngre end jeg er. Min træning har forbedret min evne til at forblive afslappet og vågen i udfordrende situationer og har givet mig større balast og grounding. Der er kommet større dybde i mine meditationer osv. Opskriften er minimum 35 minutters daglig træning med Luohan Gong. -Så enkelt er det.

Det hele er vigtigt, men især fødder og ben er vigtigt for dit fundament i mange trænningsformer i QiGong eller som er beslægtet med QiGong. Du bliver i stand til at stå længere i stances og kan generere mere energi. Principperne i Luohan Gong er meget relevant for og bidrager endvidere til forståelse af essensen i østens kampkunst-systemer.

Få en gratis start pakke!

Få en gratis start pakke!

Tilmeld dig nyhedsmailen og få en gratis Online Startpakke med QiGong, øvelser samt undervisnings-video´er.

Tak for tilmelding!