Medicinsk QiGong og Let Tai Chi – workshop 1 –

 Qigong workshop

Få udbytte af fyraftens-træning med Medicinsk QiGong og let Tai Chi. Noget af træningen vil foregå udendørs i det omfang vejret tillader det og med udsigt til smuk natur. Forløbet er delt i 2 workshops, hvor du enten kan tage de 5 første onsdage for sig eller alle 9 onsdage samlet.

Tid: Onsdage ved fyraften. Datoerne er 8. september, 15. september, 22. september, 29. september samt den 6. oktober. Kl. 17.00-18.45 alle dage.

Sted: Lotus centret, Glimvej 7, 4000 Roskilde.
Pris: 600 kr. inkl. te og kaffe samt video materiale for workshop 1. Pris samlet for både workshop 1 og 2 er 900 kr alt inkl. (Scroll ned og læs.)

Underviser: Lars Christian Schmith

TILMELDING til workshop 1 senest mandag den 6. september. Du kan eventuelt tilmelde dig workshop 2 senere i forløbet.

De 2 vigtigste principper i QiGong og Tai Chi er evnen at lytte (eller være vågen) samt evnen at slappe af. I træningen sættes denne evne til bevidst nærvær i centrum. QiGong er et effektivt redskab til meditativ fordybelse. Du vil få redskaber med hjem, som kan løfte din egen evne til nærvær og afslapning.

QiGong og Tai Chi er mindfulness i bevægelse og på en meget konkret måde bliver du i stand til at “tanke” ren livsglæde. På denne workshop “De 8 Silkebrokader og let Tai Chi – workshop 1” introduceres du til de grundlæggende principper i kinesisk bevægelseskunst. Efter efterårsferien følges workshoppen op med en videregående workshop “De 8 Silkebrokader og let Tai Chi – workshop 2”.

Medicinsk QiGong og let Tai Chi til forøget nærvær og energi-boost…

På workshoppen lærer et sæt enkle og kraftfulde øvelser som gradvis guider dig dybere i processen. De 8 Silkebrokader eller “Silkeøvelser” (Ba Duan Jing) blev før i tiden betegnet sådan, fordi man har sammenlignede disse øvelser med silkens udsøgte kvalitet og egenskaber. De 8 Silkebrokader er Medicinsk QiGong. Det er 8 ægte øvelser, der på fineste vis komplementerer hinanden samt forbedrer og vedligeholder et godt helbred. Øvelserne udføres i et blidt og yndefuldt flow. 

Silkeøvelser danner et godt fundament til træning med Tai Chi Chuan. Her træner vi de grundlæggende principper i Tai Chi samt øver 1 del af formen Tai Chi Yang style. Tai Chi Chuan består hovedsageligt af en serie blide og graciøse cirkulære bevægelser, som udføres langsomt og med fuld opmærksomhed.

Ved på denne måde, at stå i korrekte positioner, åbnes der gradvis for en dybere forankring i kroppen, der giver dig adgang til et reservoir af energi, styrke, bedre balance og mental klarhed. 

Korte forløb med åndedræts-øvelser, siddende meditation eller afspænding indgår i undervisningen.

 

Læs venligst hele kursus beskrivelsen før du tilmelder dig – på forhånd tak.

De 8 silkebrokader og let Tai Chi – workshop 2

Den indledende workshop efterfølges af 4 onsdage ved fyraften med videregående træning i QiGong og Tai Chi. De 8 Silkebrokader og let Tai Chi – 2 foregår samme sted. Her går vi mere i dybden med åndedrættet og de grundlæggende principper i QiGong og Tai Chi.

Datoer for workshop 2: onsdage kl. 17.00-18.45. Den 27. oktober, 3. november, 17. november samt den 24. november.

Pris: samlet pris for “De 8 Silkebrokader og let Tai Chi, workshop 1 og 2 er 900 kr. inkl. te/ kaffe og snack samt undervisningsmateriale. (Normal pris for alle 9 dage er 1000 kr.)

 

Tak for et virkelig godt kursus! Jeg fik, hvad jeg ønskede mig – nemlig ny inspiration og en kickstarter. Jeg synes, du er en super god underviser, med et rolig og venligt væsen. Følte mig tryg og godt guidet hele vejen. Jeg kommer gerne igen. Og lokationen med skønt lokale og udsigt over markerne er bare en bonus.

– Mette Underlien – Psykoterapeut og QiGong instruktør

Kan varmt anbefales! Jeg startede september 16 på AOF da jeg ville gøre noget godt for mig selv. Tænker at jeg aldrig stopper igen. Er til gengæld stoppet hos min kiropraktor. Lars er en fantastisk dygtig, nærværende og sympatisk instruktør. Prøv det!

– Preben Skaksen

Hej jeg hedder Lars og underviser fuldtime i QiGong og Tai Chi…

Min undervisning sætter fokus på DIG og skaber et rum, hvor du udvikler dig som QiGong-udøver…

Jeg har beskæftiget mig med Qi-praksis i årtier og har været inde omkring flere forskellige QiGong-former og principperne i meditation i bevægelse. Jeg kender mulighederne samt faldgrupperne indenfor QiGong-verdenen og det er netop essensen af disse erfaringer, som jeg bruger i min undervisning.

QiGong er sjovt og spændende – vi “tanker” livsenergi og livsglæde. Vi træner efter klassiske principper og den tekniske side ved øvelserne prioriteres og gennemgås nøje – indtil strukturen i kroppen og såvel bevægelsen er korrekt. 
Jeg lægger vægt på at arbejde i et ikke-konkurrende miljø med fokus på den enkeltes muligheder og personlige udvikling.

Åndedrætsøvelser, Tai Chi Chuan, siddende meditation og liggende afspænding indgår også i undervisningen.

Min undervisning rummer et tvist af Østens visdom.

 

Læs mere om de QiGong-former jeg underviser i.

Få en gratis start pakke!

Få en gratis start pakke!

Tilmeld dig nyhedsmailen og få en gratis Online Startpakke med QiGong, øvelser samt undervisnings-video´er.

Tak for tilmelding!