7. februar 2024 – v/ Lars Christian Schmith – ingen AI brugt til dette indlæg –

 ~ en legende om den kinesiske Drage ~

Fortællingen om drager og overjordiske væsener pryder kulturerne i det fjerne østen. Da jeg for nyligt var i Thailand for at deltage på en Tai Chi camp med Alex Dong kunne jeg se, hvor meget dragen og andre væsener betyder for deres kultur i Thailand. Mange strømninger fra Kinesisk kultur har bredt sig ud til store dele af asien. Det lever stærkt i asiaternes underbevidsthed.

Jeg er faldet over en smuk Drage legende, der fortæller hvordan den kinesiske drage for længe siden så dagens lys. I anledning af den grønne drages år 2024 vil jeg dele dette eventyr i blog-indlægget her.

 

Men jeg begynder denne blog med lidt fakta om den kinesiske drage.

 

Dragens karatertræk i østlige kulturer

Drage på kinesisk: (“long, loong eller lung.”)

I modsætning til drage skikkelser i vestlige kulturer, der ofte forbindes med noget ondt eller negativt (ærkeenglen Michael der nedlægger dragen), symboliserer den kinesiske drage både held, lykke og fremgang. Den kinesiske drage fremstår helt uden vinger. Alligevel kan den flyve mellem himmel og jord.

Det er ikke ualmindeligt at forældre vil forsøge at få deres barn i et Drage-år, da det kan betyde et lykkeligt liv med overgennemsnitlige evner.

Det er ikke påvist at man nogensinde har set en levende drage i naturen, som det eneste af de 12 dyretegn er det et mytologisk væsen. Legenden fortæller imidlertid at dragen bor i en klippe og den kan både bevæge sig på land og til vands. Dragen sammenlignes med lynets kræfter (yang) og i det gamle Kina sidestillede man kejseren (himlens søn) med en Drage.

Det siges at da den ”Gule Kejser”  (Huangdi) døde, forvandlede han sig øjeblikkeligt til en drage. Dragen er derfor også forbundet med ledelse og lederegenskaber.

Ellers forbinder man i østen dragen med følgende kvaliteter: transformerende kraft, skaberevne, styrke, mod, frihed, beslutsomhed og gennembrud.

Det er den gennembrydende energi efter lang tids akkumulering på samme måde, som vi i naturen oplever et skybrud eller en flod, der stiger over sine bredder.

 

Et træ drage år (yang) er fuld af aktivitet og forandringer

I den grønne drages år vil verden omkring os tænke, føle og handle præcis som en drage, hvor træ elementet er det dominerende. Det giver noget af en dobbelt effekt, da dragen og træ elementet har flere egenskaber til fælles. Den gennembrydende kraft i Dragens år kommer efter et år i Vand Kaninens tegn, hvor tingene har ulmet lidt i det skjulte. Vi kan se frem til et år med masser af forandringer, vækst og fremgang.

Hvis du dyrker QiGong eller Tai Chi og du ønsker fremskridt i 2024 er der gode muligheder for at tage din træning til det næste niveau. Dragen og dens bevægelser findes i flere QiGong systemer, her symboliserer den modet, styrken, transformationen og vores ånd (Shen).

Spændende blir det at sammenholde den aktuelle impuls i verden i 2024 med de personlige aspekter. Det er netop det vi kan bruge den kinesiske astrologi til, at blive klogere på.
I overgangsfasen mellem kaninens år og dragens år (i disse uger og dage) kan vi opleve en del turbulens – ikke mindst vejrmæssigt, men også ift. optrapning af konflikter. Men det falder til ro efterhånden.

Kendte personer født i et drage år: Dronning Margrethe den 2., skuespilleren Clive Owen og sangerinden Adele.

 

Nu som lovet deler jeg den omtalte Drage legende.

En eventyrlig Drage legende fra Kina

For meget, meget længe siden i Kina fiskede, jagede, plantede og levede mænd, kvinder og børn sammen i stammer. Nogle boede nær havene og floderne, nogle i de høje bjerge og andre i dale og sletter.
Hver stamme blev beskyttet af en venlig og omsorgsfuld ånd. Disse ånder lignede de dyr, som stammerne kendte bedst. De, der boede nær havene eller floderne blev beskyttet af en fiske- eller frø-ånd. Stammer i bjergene blev beskyttet af en tiger- eller ørneånd.
De, der boede på sletterne, af kamelen, hesten, hjorten eller den hurtige slange, og de, der boede nær rismarkerne, blev beskyttet af den hjælpsomme okseånd.
Så sådan var det for længe, længe siden i Kina. Folkene i stammerne arbejdede og levede under beskyttelse af deres særlige dyreånd.

Men alt var ikke helt godt….

Desværre var stammerne jaloux på hinanden. Ofte ville en stamme føre krig mod en anden stamme i deres ånds navn. Der var mange kampe.

En dag blev alle børnene i Kina trætte af alle kampene, og de besluttede sig for at erklære “krig” mod krig.

Efter mange overvejelser vidste de, hvad de skulle gøre. De ville skabe en ny dyreånd, som ville være mere magtfuld end alle de andre dyreånder og ville være i stand til at beskytte ALLE mennesker i Kina.

Så de gjorde netop det. De skabte et nyt dyr. De brugte halsen og kroppen fra den hurtigt bevægende slange, men dækkede den med skæl fra en fisk og gav den en frøs mave. Som fødder brugte de kraftige tigerpoter med ørnens stærke, omklamrende kløer. Som hoved begyndte de med et, der lignede en kamel eller en hest fra sletterne, men tilføjede horn fra en hjort og ører fra en okse. Og fordi den skulle kunne beskytte ALLE mennesker, gjorde de den i stand til at flyve på himlen, svømme i havet og gå på land.

De kaldte deres nye dyr for DRAGEN.

Da mændene og kvinderne fra alle stammerne i Kina så det dyr, deres børn havde skabt, syntes de det var så smukt og så storslået, at de svor at holde op med at slås, og de sluttede fred med hinanden.

Det lykkedes selvfølgelig ikke altid, og i årenes løb var der krige, men børnenes kraftfulde drage er stadig et elsket symbol på styrke, lykke og fred i Kina i dag.

Se, det var et rigtigt Drage eventyr…

Den kinesiske Drage legende er oversat efter en genfortælling af: Marie Sellier, Cathrine Louis og Wang Fei.

 

Workshops, retreats eller uddannelser

På vores workshops, retreats og uddannelser lærer du QiGong sammen med andre – det er både sjovt og tilpas udfordrende.
I QiGong Zen lægger vi vægt på positiv forandring og på det nære fællesskab. Vi brænder for både QiGong og Energimedicin.
På de mere intensive forløb, som f.eks. vores retreats og uddannelser har træningen et mere langsigtet mål.

På QiGong instruktør uddannelsen (6 eller 12 mdr.) samt Luohan Gong Uddannelsen (4 mdr.) arbejder vi med QiGong og på overbygningen arbejdes der mere med NeiGong.

Du er velkommen på holdet.

Lars Christian Schmith – februar 2024.

Få en gratis start pakke!

Få en gratis start pakke!

Tilmeld dig nyhedsmailen og få en gratis Online Startpakke med QiGong, øvelser samt undervisnings-video´er.

Tak for tilmelding!